Sådan pynter du nemt dit kalenderlys into the wild style

kalnderlys

Til et pyntet kalenderlys på nemmeste vis, skal du bruge følgende:

-Et kalenderlys. Ta daa. Jeg har valgt et tyndere et af slagsen i år. Jeg får ALDRIG de store brændt ned alligevel. Farven: natur.

-Et fad

-Mos. Jeg har som bekendt en hel plæne, du kender sikkert også én med en mosplæne

-vindsel- eller ståltråd

-pynt, alt efter det landskab, du gerne vil skabe. I år bliver det ‘into the idyllic Wild’ her i huset og det er åbenbart populært, for råbukken har været forsvundet op til flere gange i kaldenderlysdekorationens relative korte levetid. Så mit pynt i år:

-En råbuk, håber jeg da, og

-80’erne-har-ringet-svampe til at bryde det naturelle look en smule. Det var faktisk svært at opdrive svampene, vi alle væltede i tilbage i 80’erne, men på mirakuløs vis havde min mor 6 stk. i sine gemmer. Haps.

ingredienser til juledekoration

-Yderligere pynt: lidt natur og en fin tynd lyskæde. Find en lignende hér

Min er købt i kæden ‘Det gamle Apotek’ for et par år siden, og mit bud er, at de stadig forhandler lignende lyskæder.mosterræn

Fremgangsmåde

Placer først leret i forskellige højder i den ene side af fadet, så det skaber et kuperet terræn. Sæt lyset i den højeste lerhøj, gerne yderst.

Pluk mosset og tråd det i små buketter med ståltråden. Dæk så al ler med små mosbuketter. Hvis du har mulighed for at plukke mossen i større stykker, kan du evt. blot dække al leret ad en gang og efterfølgende fæstne det med ståltrådshårnåle.

En trådet mosbuket

mos

Lerterrænnet skal stadig være synligt efter, at det er blevet dækket af mos. Studs til sidst mosset med en saks, så der ikke bliver for mange mosafstikkere.

Pynt så hist og pist landskabet med svampe og lidt minikogler. Drys med sne, hvis du har og vikl til sidst lyskæden om terrænnet. Placer råbukken modsat lyset og lad julefreden sænke sig.

Ideen med dekorationen er selvsagt at skabe et naturligt look. Et lille landskab pyntet med en fin tynd lyskæde i stedet for det glimmer, jeg plejer at drysse på mine juledekorationer. Ikke onde ord om glimmer, det drager og hører sig til, men i år, prøver jeg lige noget andet. Egentlig kan jeg ikke helt bedømme om dekorationen er cool eller kikset. Men den er nem og den er børnevenlig. Majsen har nærstuderet den op til flere gange eller også kiggede hun bare ud ad vinduet. Hvem ved?

Kærligst

Ps. Sidste år lavede jeg denne. Den er også nem, hvis tiden er knap.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *