Sådan overlever du julen

Godt nytår!!!! Er måske en underlig begyndelse på et indlæg som skal handle om at overleve julen.

Men det er faktisk, hvad jeg vi hjælpe dig med, for måske kan du netop lære noget af mine fejl.

Læs med og bedøm selv.

Julen i plastikfantastic

God tid hjælper dig igennem julen

Gå. I. Gang. I. God. Tid. Det kan vist ikke skrives mere tydeligt end det. Men hvilke sysler, kan du så gå i gang med i god tid?

  • Jo, lyskæderne eksempelvis. De kan sagtens komme op i starten af november. Sæt god tid af til det. Det vil helt sikkert tage lige så lang tid at få dem filtret ud af hinanden, som det gjorde sidste år. Også selv om du virkelig har forsøgt at vikle dem nice and neat. Der er nisser i kassen, hvert år. Tænd dem eventuelt først i decembermåneden, men få dem op inden, ellers kan det virkelig godt blive en træls julepost. Er det et job for din bedre halvdel, så skub på i god tid. Han får sikkert også travlt i weekenderne, om ikke andet, så med at pleje sine tømmermænd.
  • Køb julegaverne i november og på nettet. Det er bare ikke fedt at gøre det sammen med alle de andre d. 22. december. I øvrigt risikerer man, at de populære emner er udsolgt. (Som fx Hella Joofs ‘Papmache-reglen’, som min veninde skulle have været beriget med.) Sørg for at have en liste i tasken over hvilke gaver, du mangler at købe i gågaden samt alternativer, hvis det går galt. Faren ved at købe gaverne tidligt, er dog, at man køber ekstra. Hold dig til planen.
  • Få gaverne pakket ind med det samme enten af dig selv eller i butikken. Husk også at udfylde til og fra-sedlen med det samme. For nej, du kan nemlig ikke huske hvem den grønne pakke var til d. 23. december kl. 22.20. Halvanden måned efter juleshoppeturen.

Flere tips til at undgå stress i julen

  • Adventsgaver er vejen frem. Glem alt andet. Det skulle da lige være en legetøjslegokalender eller lignende til hverdag. Hold nu op en nattero og fred i sindet det gav i år, at man ikke skulle finde 48 små plastik gaver, ingen kan finde igen efter december – Andet end som en bitter udskrivning på bankkontoen.
  • Drop den pakkekalender med mindre, du er den strukturerede type, der har købt og pakket alle gaver ind i forvejen samt hængt dem på en snor klar til brug. For selv hvis gaverne er købt og de ligger i skabet klar til sokken, vil du, hvis du ligner mig en smule, sikkert glemme at få dem lagt i sokken. (“Arggghh, er ungerne allerede vågnet?!”)

  • Gem en enkelt type konfekt eller småkage, som du laver sammen med børnene, så de ikke føler sig snydt. Der pålægger dig (desværre) et ansvar om at iscenesætte et vist antal gode juleminder, de kan tage med sig i graven. Men drop tanken om at ovenstående er noget, man gør sammen med børnene. Faktum er, at virkeligheden sjældent lever over op til forventningerne. Man påbegynder nok projektet med iver og optimisme, men ender tilbage med sved, tårer og mel i håret. Ungerne forlod i øvrigt bagedysten efter en kvart bageplade vanillekranse uden huller. Du står tilbage i mel til knæene helt og aldeles alene. Keep it simple. Andet betaler sig ikke. Læs og lær.
  • Undgå mere julestress i julen end højst nødvendigt. Lad din bedre halvdel handle ind. En smule skal han da sørge for, udover gaven til dig – og så er det i øvrigt billigere, når du sender ham afsted til købmanden.

Efter julen

  • Ved vejs ende. Smid den julepynt ud, du ikke fik op. Den vil også fylde i kasserne næste år, hvor du endnu engang IKKE får den op. Den pynt du ikke nænner at smide ud af børnenes, men som du heller ikke rigtig nænner at hænge op, kan du putte i de kasser til børnene, hvor du allerede opbevarer deres bedste tegninger.

Kald det børnekarma.

Så står de selv med overvejelserne senere og følelsen af hvor skønt det er med al den hjemmelavede julepynt. What comes around goes around.

Muhahahaaa.

Det var lidt moderlig bloggervisdom fra mig til dig. Må du få dig en fantastisk jul.

KH Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *