Sene nye kartofler, hvorfor ikke?

Jeg nåede ikke sommerblomsterne i år og heller ikke at sætte kartofler, så vi med lidt held kunne have høstet godt af dem allerede nu; men nye kartofler er vel også gode lidt senere på sæsonen? Det bliver i hvertfald mit ræsonnement og derfor får I lige genvejen til dyrkning af kartofler uden højbede eller køkkenhaver.

Det eneste I i princippet har brug for er murerspande, jord og kartofler. Og et eller andet, som kan skære igennem spandene.

  1. Forspiring af kartofler, dog ikke i en sydvendt vindueskarm, bliver I nødt til at vente et par uger på. Måske er I dog heldige som mig; mine havde selv forspiret sig i grøntsagskuffen. Ren win.
  2. Anskaf jer spande.  Til to-tre kartofler går en 12 l. spand samt en 20 l. spand. Mine er købt i jem og fix se HER.
  3. Skær hul i 12 l. spandene. Et stort hul. Jeg brugte en stiksav, fordi jeg lige stødte på én. Det er ikke sikkert, at man gør det, men i så fald kan det sagtens lade sig gøre med en stanley kniv eller lignende. (Jeg brugte også en boremaskine, men igen, det kan altså godt lade sig gøre uden.)
  4. Sæt så 12 l. spandene i 20. l spandene. Fyld dem halvt op med muld og placer 2-3 kartofler med spirerne op ad, for derefter at dække dem helt.
  5. Vand og vent.

kartofler

Kartofler har brug for masser af gødning, så gød løs undervejs og hyp dem også gerne. Det vil sige at kartoffelplanterne skal toppes med jord et par gange, så kartoflerne ikke bliver grønne og giftige.

Fidusen med hullet i den inderste spand er, at du løfter spanden og høster de kartofler, du skal bruge gennem hullet, for derefter at sætte spanden tilbage igen og lade de resterende kartofler vokse sig større.

God fornøjelse med det.

Kærligst Sab.

Ps. Min erfaring siger mig, at øglerne gerne vil deltage i sådanne projekter, så lad dem være med. Det skulle være så sundt.

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *