Smukt ikeahack hos @voreshusprojekt

Kom indenfor i Roskilde hvor et ikeahack er lig med et smukt køkken.

De er godt nok ikke færdige med køkkenet endnu, Daniel og Camilla, men de er godt på vej, og jeg har fået lov til at invitere dig med indenfor til en kop fif og tanker om det at hacke et ikeakøkken.

@vorehusprojekt ikeahach af Ikeas Bodarp serie.

Hvorfor et Ikeahack?

“Fordi det både er en billig og kreativ måde, hvorpå man kan personliggøre sit køkken”, siger Camilla, da jeg spørger til deres overvejelser. De har fra begyndelsen været overbevist om, at ikea tilbyder de bedste køkkener til pengene, og valget er faldet på BODARP serien i mat grågrøn.

Det valg forstår jeg virkelig.

BODARP serien er beklædt med en særlig folie lavet at genanvendt PET plastic. Folien er modstandsdygtig overfor fugt og pletter, og den er nem at rengøre. Præcis som børnefamilierne ønsker det. Farven er lækker og underspillet og den efterlader plads til, at man kan hacke, alt det man lyster. Oftest er det jo sådan i boligindretningen, at man inspireres af mange stilarter og trends, man netop får lyst til at kombinere på kryds og tværs.

Camilla og Daniel var ikke i tvivl om, at de ville gøre det meste selv, men Camilla understreger “at man skal orke det”. “Det er ikke en god løsning for alle at ikeahacke, selv om det er ret trendy disse år. Man må gøre sig klart, hvad man vil lægge i sit møbel”, som hun meget fint formulerer sig om deres køkken.

Ikeas bud på Bodarp serien.

1960’er hacks

Vi flytter ikke alle ind i skræddersyede nybyggerhuse, hvor stilen er bestemt på forhånd. Camilla og Daniel forelskede sig eksempelvis i en 60’er villa, som de har bestemt sig for at respektere og renovere i 60’er ånden.

Hvordan gør man så det? Altså renoverer i husets ånd? Det gør man ved at researche den oprindelige stil og finde moderne løsninger, som peger i den retning. Camilla nævner i den sammenhæng de typiske skydedørsskåle i brunt plastik monteret i køkkenlågerne i 60’erne. De er efter min mening, de smukkeste hacks, Camilla og Daniel har eksperimenteret med.

Skydedørsskål i bruneret messing.

Daniel og Camilla har nemlig imødekommet 60’er stilen og de oprindelige greb ved at vælge en messingvariant, de selv har bruneret og faset ind i lågerne. På instagram forklarer de hvordan.

Derudover har de monteret et smukt akustikpanel af trælameller over køkkenskabene, som på den ene side understreger den stringente 60’er stil, og på den anden side tilfører en masse varme og hygge til køkkenet.

Akustikpanel skåret i blod, sved og tårer. Resultatet er arbejdet værd.

Som prikken over i’et, har de naturligvis monteret Pantons flowerpots over køkkenøen.

Flowerpots og flyttekasser lidt endnu.

Sådan hacker du dit køkken

Den bedste og billigste måde at hacke et køkken på er nok ved at tage udgangspunkt i et billigt basiskøkken. På den måde holder du basisprisen i bund. Det er ærgerligt at smide pengene efter indmad i køkkenskabene, når IKEA efterhånden har så fine gennemtestede systemer. Det samme gælder for lågerne. Ærligt talt vælger rigtig mange danskere stadig hvide eller sorte låger. Hvorfor så betale overpris?

Ikeahack i stedet dit basis køkken med følgende:

 • En lækker bordplade. Hos @voreshusprojekt er det blevet til en bordplade på mål i bøgefiner og sort linoleum.
 • Et lækkert armatur til køkkenvasken. Hos @voreshusprojekt er det blevet til en Quooker i bruneret messing.
 • Nogle smukke greb i lågerne. Hos @voreshusprojekt er det blevet til skydedørsskåle i bruneret messing.
 • smukke akustikpaneler i tidsvarende stil. Hos @voreshusprojekt blev det til trælameller fra Profile.
Køkkenø med den lækre matte linoleumbordplade.

Der er heldigvis ikke grænser for hvordan, du kan personliggøre dit køkken.

Jeg hygger mig med at følge Camilla og Daniels ideer på deres profil og bedst af alt. De er altid klar til en hurtig chat om valg af materialer, deres fremgangsmåder og tanker om projektet. Det er dejlig god stil for os bolignørder, der elsker et godt ikeahack.

Følg deres profil @voreshusprojekt. Det er ret hyggeligt.

God fornøjelse med projektet.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentér her

 • SVAR

  Vi har Bodarp fronter i vores sommerhus. De er nærmest umulige at rengøre. Fedtfingre (nej vi er ikke specielt fedtede) ved greb og øverst på skuffer man vi stort set ikke få af. Har I erfaringer I kan dele ud af?

  • SVAR

   Hej Hans.

   Det lyder dæleme da træls og knapt så funktionelt. Tak for info. Jeg lader den stå til andre interesserede.

 • SVAR

  Hej.
  Jeg forstår ikke udsagnet “ Folien er modstandsdygtig overfor fugt og pletter, og den er nem at rengøre. Præcis som børnefamilierne ønsker det.”?? Jeg har selv valg netop Bodarp køkkenet fra IKEA, et mega flot køkken! Men at påstå det ikke tager imod fugt/pletter, er vist en direkte usandhed. Efter instruktion fra IKEA rengør jeg fronterne med nanosvamp og håndsæbe, hvilket fungerer når der skal gøres grundigt ren. Desværre går det ALT for stærkt med nye pletter, jeg vil nærmest kalde køkkenet en plet-magnet. Måske I efterfølgende er høstet erfaringer, og hvis I har fundet en måde at undgå de mange uundgåelige pletter, hører jeg gerne derom

  • SVAR

   Hej Helle.

   Det Bodarp køkken er vist knapt så funktionelt som IKEA hævder. Sam du kan se, har Hans allerede skrevet noget lignende.
   Jeg kender desværre ikke selv køkkenet, altså i fysisk forstand og kan heller ikke hjælpe med gode råd.
   Du må tage den med IKEA.

   Mange hilsner Sabrina