Status quo i projekt køkkenhave vol. 1

Midt i april blev projekt køkkenhave realiseret og det var hurtigt klaret.

Nu, en månedstid efter er status quo følgende:

Jeg har altid drømt om et nøddehegn omkring min køkkenhave og da jeg faldt over det i – gæt hvor, Jem og Fix, måtte det med hjem. Det har ikke den helt rigtige længde, men det grænser ret så hyggeligt og cottagegarden-agtigt køkkenhaven ind.

As kommentar var noget a la “hvad er nu det for noget Harald Nyborg nürnbergkram?!” Han hjalp dog alligevel med at hamre hegnet i jorden, da en gummihammer ikke gjorde tricket for mig. Måske har han ret, men prøves må det og sådan er det generelt med mine projekter, jeg tror på dem, til det modsatte er bevist. Vi ser om jeg bliver overbevist om, at det virkelig er nürnbergkram i løbet af sommeren. Et eller andet sted er Jem og fix, Harald Nyborg vel noget lignende Potayto, potahto.

Nøddehegn

Flis

Barkflis er en succes på de områder hvor jorden under er dækket af ukrudtsdug. Note to self og jer. Dæk. Alt. Jord. med ukrudtsdug, eller I fortryder. Desuden skal der mere til end først beregnet. Jeg har kørt flere læs på siden hen.

Pallerammerne fyldte jeg med jord og inden da lugede jeg lige præcis IKKE jorden under for ukrudt.

Dumt. Den standhaftige type er virkelig standhaftig og gror tilsyneladende gennem diverse mængder af jord.

Grøntsagerne

Squashens første blade bliver grå. Hvorfor gør de det? Jo ser du, ingen anelse what so ever. Jeg sætter min lid til, at det er de første kimblade, da jeg synes at spotte fine mørkegrønne skud over kimbladene. Det SKAL fungere med squash, det er efter sigende en af de mest succesfulde grøntsager, man kan dyrke i sin køkkenhave. Hørte I det, squashplanter?

squash

 

Det kører for ærterne, dem skal jeg blot have bundet op ved lejlighed som i lige om lidt. Der findes et hav af opbindingsmetoder på nettet. Jeg har ikke bestemt mig endnu, men jeg skal i gang og det skal være nemt. Jeg har blot Googlet “ærteopbinding”.

ærter

 

Hestebønnerne er jeg spændt på og det ser ud som om de stortrives. Efter et besøg hos en dedikeret køkkenhaveejer, blev jeg sågar gjort opmærksom på at bladene er fremragende i salatskålen. De smager af ærteskud. I øvrigt kan hestebønner spises rå. Dem glæder jeg mig virkelig til.

hestebønner

 

Jordbærrene ser sølle ud. Majsen insisterede på et jordbærbed, og det skulle hun naturligvis få sig, men jeg har som regel ikke held med mine jordbær og når jeg endelig har og tilmed har udset mig det helt perfekte jordbær, ender jeg ufrivilligt med at dele bæret med dyr, jeg egentlig ikke gider at dele min mad med. Jeg hapsede nogle sideskud fra et andet bed jeg har, og det var lige tørt nok, da jeg fik dem sat. Desuden tror jeg, jeg har svedet bladene ved at vande i høj sol. Vand morgen og aften, ikke i høj sol og varme.

Majsens bedste jordbærbarndomsminde, hvis man kan have det i en alder af 7 år, handler om den sommer, vi plukkede massevis af jordbær på en jordbærmark. Den jordbærsaft vi fik kogt på et par kg af de jordbær, var ganske enkel fantastisk. Jeg forstår hende. Lad os håbe at jordbærmarkerne er med os i år.

Vi skrives ved om køkkenhaven i næste indlæg. Læs mere om projektet her.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *