‘The Handmaid’s tale’ for indretningens skyld

‘Du sælger den ikke overbevisende’, var kommentaren fra min veninde, da jeg forsøgte at forklare, hvorfor hun skulle se ‘The Handmaid’s Tale’.

Hun er ikke blevet overbevist af hypen endnu, og det var åbenbart ikke de rigtige superlativer min anbefaling havde flest af, men så slog det mig: ‘Hvis serien ikke siger dig noget, men indretning gør, så se den for indretningens skyld’.

Og det mener jeg, for scenografien er super lækker, særligt i ‘the Waterfords´residency’ og så er den fuldstændig i tråd med disse års boligindretning.

Bevares. Det er en dyster og tung indretning, vi introduceres for i serien. Møblerne minder om dem, der sikkert står hos familien Skjerns Mammy og lysekronerne er 1800 tals-imponerende, men farverne er matte, dybe og kølige, som vi heldigvis er flere og flere, der holder af her i slut 10’erne.

The Waterfords

Inviterer os indenfor i denne mansion af et hus bygget i ægte victoriastil tilbage i 1890 i Hamilton, Ontario. Huset er asymmetrisk og har masser af fantastiske detaljer, øjet kan muntre sig med. I sådan et hus må man virkelig kunne gå på opdagelse.

Fotokredit

Farver

Det er slut med kun at male en enkelt væg hist og pist. Hos the Waterford’s er alle vægge i samtlige rum enten malet eller tapetseret fra gulv til loft. Ligeledes spiller tekstiler en væsentlig rolle. Tunge gardiner og kæmpe tæpper på gulvene omfavner rummene eller, om man vil, kvæler alle beboere i dem. Det er tydeligt at scenografien skal være lige så undertrykkende som eliten i Gilead, men jeg er vild med det. Det er lækkert og imponerende gennemført, særligt hvis man forestiller sig rummet med lysere lofter, flere lyskilder og et nordisk møblement.

I spisetuen er storblomstret tapet på en mørk baggrund dominerende sammen med mørke træsorter og store lysekroner. Victoriatiden er uden tvivl til stor inspiration. Det moderne islæt opstår i farvevalget, nemlig den kølige blågrønne tone.

Fotokredit

I køkkenet og alrummet bliver stilen næsten industriel med sin Newyorker glasvæg og de store planter. Selve køkkenet er holdt i kalkede nuancer med kobber potter og pander samt messing armatur i smukt samspil.

Fotokredit

Fotokredit

Man forstår hvorfor Commander Waterford tilbringer så meget tid i herreværelset. Han (eller stylisterne) har virkelig forstået at indtage rummet som et ægte arbejdsværelse med smukke indbyggede reoler fra gulv til loft, paneler i loftet og bøger i stakkevis. Med sådan et rum, må det blive en udsøgt fornøjelse at forfatte absurde love som “et liv for utroskab” og “en tunge for næsvisheder” eller blot – at rette et sæt afleveringer.

Fotokredit

Indretningen er lækker og dramatisk hele vejen igennem i ‘The Handmaid’s Tale’ og det er bestemt et kig værd.

Lad os få flere farver, mere tapet og større tæpper til folket.

Blessed be the fruit og under his eye.

Kh Sab.

Ps. Man kan for øvrigt læse meget mere om kulissen i ‘The Handmaid’s Tale’ her.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *