Væglamper – hvad skal man vælge?

Væglamper

(indeholder reklamelinks)

Vi er nået til væglamper i entréen/gangen, og som det har været tilfældet med det meste i den gang, volder denne beslutning også denne endnuenboligblogger problemer.

For hvad vælger man lige til en væg, der vil blive forholdsvist tæt trafikeret med nysgerrige pilfingre og hoveder, der helst ikke skal stødes, når trappen skal bestiges.

Og hvad vælger man egentlig lige til en væg, når man kun kan kigge efter væglamper, som skal monteres direkte på kontakten. Markedet indskrænker sig i al fald kraftigt, når ovenstående bør være in mente.

Når det så er sagt, har jeg selvfølgelig researchet lidt på emnet og i den anledning fundet en del væglamper, som godt kunne blive mulige kandidater.

Mine præferencer

Mine præferencer har været følgende taget ovenstående i betragtning.

  • Væglamperne må ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed. De må ikke have for mange opsigtsvækkende finurligheder på sig, som ovenstående pilfingre ikke kan modstå. Der må altså ikke være for meget bling bling eller dingeling.
  • Væglamperne må ikke rage for langt ud i rummet. Væglamperne skal som nævnt monteres på et tæt trafikeret område og her mener jeg virkelig tæt, da man kan strejfe lamperne, hvis man vil, op og ned ad trappen.
  • Væglamperne skal selvfølgelig passe til den resterende indretning i gangen, men “passe til” kan betyde flere ting. Det kan betyde, at man holder lampen i en af nuancerne, som ellers er til stede i gangen. “Passe til” kan også betyde, at væglampen får lov til at stikke af, altså at den eventuelt holdes i en anden farve end de nuancer, der ellers er til stede i gangen. At den så at sige tilfører rummet kant, et lidt fortærsket udtryk.  “Passe til” kan også betyde, at man vælger en lampe i et gennemgående materiale, som ellers er til stede i gangen. I mit tilfælde kunne det være messing.
  • Væglamperne skal være ens. Ikke noget med trip,trap træsko her og ikke noget med lamper forskudt med mindre, de skal hænge i større klaser, hvilket de ikke skal i vores gang.
  • Lamperne behøver ikke at skrige: “kom og ta’ mig” til indbrudstyvene, så PH og Arne dúr ikke, desværre. De to herrer holder ellers altid efter min mening.
  • Lamperne må gerne være forholdsvis klassiske at se på. Igen, for meget bling bling og dingeling kalder på hurtigere udskiftning.  Jeg er bestemt glad for wouw-effekt, men det er altid den, jeg først udskifter igen og det kan blive en dyr fornøjelse, særligt hvis A bestemmer sig for at farve de grå hår, jeg efterhånden har givet og stadig giver ham.

Nedenfor kan i se resulatet af min research. Det er ikke alle, der overholder alle mine præferencer og der er lidt for enhver smag, men fælles for dem alle er dog, at de godt kunne fungere som mulige bud på væglamper i vores gang.

wall lamps

Billede af forskellige væglamper

 

Forskellige væglamper

(Nogle af følgende links er reklamelinks.)

1/ Gubis Bestlite– altid brugbar og evig klassisk.

2/ Nordlux Scorpius også en klassiker efterhånden, måske først og fremmest på grund af prisen. (147 kr.) Jeg ser virkelig ofte denne væglampe hænge på husmure rundt omkring. Tjaa- måske, man kunne jo altid hacke den. Det tænker jeg lidt over.

3/ Nordal Globe Wall lamp, matt brass.

4/ H. Skjalm P Wall lamp

5/Bloomingwille Wall lamp Gold Metal

6/Design by us Ballroom The wall fundet hos Homeish, en ret lækker webbutik, faktisk. Tjek den ud.

Det bliver svært at vælge. Det er altid svært med lamper. Måske husker I mit indlæg om udendørslamper og ellers kan I genlæse det hér. Det valg voldte også problemer, men det endte med en klassisk Toldbod lampe fra Louis Poulsen.

Rigtig god weekend.

Kærligst

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Smid en kommentar, så er du er sød

  • SVAR

    […] har vi dog fået hængt op og i sin tid i dette indlæg hér, var det netop lamper, jeg bloggede […]