Velkommen til bogreolen

Enhver bolig med respekt for sig selv har en bogreol.

Jeg havde engang en stor og smuk hjemmebygget reol for enden af vores kontor/garderobe/roderum/opbevaringsrum. Den måtte dog lade livet grundet pladsmangel. Den blev degraderet til en anden smallere væg og blev selvfølgelig tilsvarerende noget mindre i størrelsen. I samme ombæring kørte jeg godt 4-5 sorte sække med bøger til den lokale byttebogbase. Det var efterhånden alverdens mærkelige titler, jeg havde fået samlet mig, samt rigtig mange forholdsvis nørdede fagbøger fra studietiden.

Bøger som ikke længere havde betydning for mig og det bestemte jeg mig for, at mine bøger fremadrettet måtte have.

Derfor er min bogsamling ikke længere så stor, til gengæld er det efter min mening en god samling, jeg har tilbage og stadig udvikler på.

Jeg er som så mange kvinder i dag, én af de travle af slagsen, så jeg har taget lydbogen til mig. Det betyder selvfølgelig at samlingen ikke vokser så meget fysisk og det er jo trist, eftersom det jo også lidt er det, det handler om med bøger i bogreolen….Indrøm bare.

Ikke desto mindre æder jeg så mange bøger, jeg overhovedet kan. Jeg har næsten altid gang i 2-3 stykker. En på mobilen til ørerne og et par stykker på natbordet. Gerne en god blanding af fag-og skønlitteratur, for læsestof er skønt i alle former.

Men altså, det jeg har tænkt mig med dette indlæg er egentlig at introducere jer til min nye kategori på bloggen, nemlig anmeldelser af de bøger, jeg læser og lytter til med et lille håb om, at I måske får lyst til at fylde eksemplarerne i jeres bogreol og selvfølgelig læse med. Det er nemlig så vigtigt med den litteratur. God litteratur skaber gode mennesker. Så enkelt er det.

Den første bog, jeg har tænkt mig at læse eller lytte til er John Williams’ “Butcher’s crossing”. Jeg var vild med “Stoner”. Faktisk tror jeg, det er én af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Jeg håber derfor “Butcher’s Crossing” giver mig en lignende oplevelse, selv om det nok bliver svært. Vi ser. Lad os skrives ved om bogen om en måneds tid.

Håber I vil være med.

Kærligst Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *