Vil du have opskriften på en super nem kalenderlysdekoration?

Så se med her. Her får du nemlig mit bud på årets easy peasy kalenderlysdekoration.

Jeg skulle lige i gang. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad det skulle ende med i år, og her taler vi jo om et af livets helt store spørgsmål. Kalenderlysdekorationens udseende. Det er da klart.

Det var dog lige ved at glippe, for da jeg endelig besluttede mig for den endelig kalenderlysdekoration var alt ler (2 pakker) forsvundet. Opbrugt af to juleentusiaster på 8 uden grænser for kreativitet, og jo de fik sørme kreeret 6-7 fine juledekorationer, hvis man er til det rustikke look, hvor ler er det bærende og meget synlige element, bevares – og glimmer selvfølgelig.

Det kan da sagtens være, trenden vender den vej på et tidspunkt, naked cakes er jo også blevet et hit, men jeg kan nu stadig godt lide grønt i min juledekoration, så jeg tillod mig at lave en ekstra. Jeg var heldigvis heldig, at der var en pakke ler fra sidste år i drivhuset.

Så her får I mit bud på min kalenderlysdekoration.

Endnuenboligblogs kalenderlysdekoration anno 2018

Valget faldt på et hvidt af slagsen placeret i et mini frostlandskab med små grantræer. Grantræerne er bundet omkring elefanttråd, der efterfølgende er stukket i leret.  Leret er dækket af mos og lidt småtterier.

Hvis du har mod på en lignende, skal du bruge følgende:

  • en krukke. Hvid, måske frostet. Jeg har brugt en glaskrukke, jeg spraymalede let, inden jeg gik i gang.
  • ler
  • avispapir
  • kalenderlys
  • elefanttråd og vindseltråd. Elefantråd er trådstænger som disse. De kan blandt andet købes på planteskoler, der gør sig i blomsterbinding samt Bilka. Eller nettet selvfølgelig.
  • thuja af en art. Thuja er blandt andet nogle af de stedsegrønne buske, man møder på kirkegårdene rundt omkring. Se her, hvis du ikke er helt med på hvad Thuja er for en busk. Bilka har helt sikkert thuja duske til dekorationer til salg. Men endnu bedre og ikke mindst billigere er det selvfølgelig at besøge en mormorhave. De har garanteret en thuja, du må klippe lidt i. Hold dig fra kirkegårdens.
  • mos
  • glimmer og hvid spraymaling. Jeg er sikker på at de frostsprays, man kan købe i supermarkederne sagtens kan gå i stedet for spraymaling. Det var blot, hvad jeg havde på lager.
  • lidt småtterier som minikogler, hvide snekugler, glimmerkugler eller hvad der lige passer sig.

Sådan gør du

Fyld din krukke med et par kugler avispapir og top derefter med ler. Avispapiret forhindrer at du netop bruger en halv pakke til en enkelt dekoration som de 8-årige entusiaster.

Sæt lyset i leret. Hvis ikke lyset er spydet, gøres det let ved at klippe to stykker elefanttråd. 5 cm er rigeligt. Varm derefter enderne med en lighter og stik dem ind i lyset. Så står lyset mere sikkert i leret. Jeg har i denne placeret lyset foran i leret, for at give plads til træerne bag lyset.

Dæk leret med mos.

Bind så de små grantræer af thuja. Her skal du klippe små duske af thujagrenene. 3-4 stykker går fint til et enkelt grantræ. Placer så duskene bagpå og foran et stykke elefanttråd og snør dem med vindseltråd. Det gør ikke noget at vindseltråden er tydelig, det er en del af charmen.

 

 

Spray træerne til sidst og mens de er våde, kan de med fordel glimres.

Når de små minitræer er bundet, stikkes de i leret. Hvilket antal bestemmer du, men et ulige antal bliver helt sikkert smukkest. Pynt til sidst mosset med lidt småtterihalløj og husk selvfølgelig masser af glimmer.

Sådan, det var da nemt.

Kh Sab.

Ps. Læste du mit indlæg med inspiration til kalenderlys?

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *